Två veckor kvar till SM-premiären i Supermoto

Gröndals Motorbana i Eskilstuna – där första SM-deltävlingen i Supermoto arrangeras – är en av Sveriges bästa Supermoto-banor. Under två dagar kommer det att bjudas på hård MC-racing på en snabb bana, blandat mellan asfalt och off-road.

De tre klasserna som fanns tidigare är kvar kvar även i år. Elit med de snabbaste förarna i Sverige, Open där de som är nya i sporten eller för dem som inte vill satsa så hårt kan köra samt en renodlad damklass där alla tjejer kan fightas.

Tävlingen körs under två dagar där träning och tidskval avklaras under lördagen. Alla race körs på söndagen med tre heat för alla klasser blandat under dagen.

Nytt för i år är en Street-klass där alla gatåkare skall få möjlighet att testa gränserna på en riktig bana och stångas med varandra under säkra former. Street-klassen är tänkt att man skall kunna ställa upp med gatreggade hojar. Motorcykeln skall klara av att köras på bana bestående av asfalt samt off-road med hopp. Man får demontera nummerplåt, blinkers och backspeglar lysen kan tejpas alternativt tas bort inför besiktningen innan tävling. 

Än är det inte för sent att anmäla sig om du vill köra.

Om du inte vill köra själv, sätt dig på din hoj och gasa ut till Gröndals Motorbana i Eskilstuna söndagen den 13 Maj och kika på tuff racing. 

PS! Undertecknad #49 kommer vara med och köra och rapportera under helgen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar