Vad gör du om du vill ha massor av hästkrafter till din gamla klassiska 1968 års Ford Mustang och samtidigt japansk driftsäkerhet med effekt i överflöd?

”Man stoppar helt enkelt i en 6-cylindrig Toyota Supra turbomotor med överflöd av effekt”

Beau Miklethun har gjort denna transplantation med en motor från en Toyota Supra i hans  klassiska 1968 Ford Mustang. Han ville inte has samma dussinbil som alla andra.

Miklethun ville helt enkelt inte att hans Mustang likna, eller låta, som någon annan. Det började med att han stoppade ned en 2,3liters turboladdad Ford EcoBoost-motor (samma som sitter i vassaste Ford Focus RS-modellen). Det fungerade en stund, tills han sprängde den motorn också. Mikelthun började tänka i nya banor och hittade en ny donator, en Toyota Supra.

Under ikoniska huven på denna Mustang sitter en turboladdad rak sexcylindrig motor, precis som i The Fast And The Furious.  Denna kombination, och dess underbara ljud, förväntar man sig inte i ikonen Ford Mustang av 1968 års modell. Men med möjligheten att öka effekten med enkla medel känns motorn en perfekt alternativ till en 60-tals muskelbil.

”Plötsligt känns en vanlig 302:a passé”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar