Nu vill även MV Agusta ha en bit av kakan i Adventure-segmentet

De hojar som säljer mest är Adventure-hojarna. Länge fick BMW har marknaden för sig själv med deras GS sedan kom KTM och tog en stor bit av kakan. Efter det har Ducati kommit in och på senare tid även H-D. Men även MV Agusta vill vara med och dela på den attraktiva marknaden.

När italienare bygger hojar, så blir det vackra motorcyklar. Det samma gäller för MV Agusta Lucky Explorer 9.5 och 5.5. Toppmodellen 9.5 har lånat motorn från deras Turismo Veloce sporttouringmaskin. Chassit är dock helt nytt, liksom allt annat och färgschemat. Den 930cc trecylindriga motorn ståtar med 121bhp och ett hälsosamt vridmoment på 75lb-ft. Swingen är i lätt aluminium den har en 21-tums hjul fram och 18-tums bak för att klara hård Adventure-körning.

Fjädring är högteknologiskt elektroniskt styrt halvaktivt kit för långa resor, något som 950 maskinen är ensam om på marknaden. 

Den mindre maskinen 5,5 drivs av en parallell tvåcylindrig 550cc-motor som producerar en A2-vänliga 47,6bhp med 37lb-ft vridmoment. Mer en instegsmaskin i segmentet. Fjädringen är från KYB fram och bak, framändan har fjädringsväg på 135 mm med ett 19-tums framhjul.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar