2 Shares

Nu har Aprilia RSV4RF fått ”Winglets” precis som hojarna i MotoGP

Aprilia RSV4 RF är handbyggd och är det värsta man kan få från den italienska tillverkaren med 215 hästkrafter från V4 motorn. Hojen har vunnit Superbikemästerskapet flera gånger och de är även med och tävlar i MotoGP med en fabriksracer.

APRILIA RSV4RF MED WINGLETS

Aprilia föredrar termen ”aerodynamiska förbättringar” men vi vet alla vad de pratar om. De nya ”Winglets” har utvecklats av Aprilia Racing som en del av Aprilia RS-GP MotoGP satsning.

”Nu får även vanliga dödliga vingar med MotoGP aerodynamik. Snyggt, nja. Coolt, absolut allt från racing som kommer på gathojar gillas skarpt”

Andra viktiga nyheter som ger bättre prestanda är aprilia RSV4 SSTK1-kit från Factory Works-programmet som innehåller nya kolvar, andra toppar, ett nytt helsystem och en ny styrenhet – som alla bidrar till effekten på 215 hästkrafter.

Även viktbesparingar är viktiga och SSTK1-paketet bantar cykeln med 10 kilo, genom att använda ett nytt litiumjonbatteri, en ny bränsletank, det tidigare nämnda avgassystemet, tillsammans med nya delar i kolfiber- och aluminium.

”Överlag är den nya hojen riktigt snygg, vi saknar dock de coola röda fälgarna istället sitter tråkiga svarta hjul på den nya hojen”

Har du inte har provat en RSV4RF rekommenderas den varmt, en 2016:årsmodell står i garaget hos MotorWorld och väntar på våren.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

2 Shares

Kommentarer