Till 2018 lanserar Porsche en ny modell T som står för Touring som är den lättaste Porsche 911:a som du kan köpa.

Tack vare den enorma framgången med 911 R har Porsche plötsligt fått ett helt nytt fokus på bilar som är byggda speciellt för njutningen på landsvägen, alla har tyvärr inte tid att rasta sin 911:a på en bana och kör ofta på små slingriga vägar under helgerna.

Nya 911 GT3 finns med ett touringpaket, utan den bakre vingen med manuell växellåda. Men alla har inte råd med den nya GT3:an. Till 2018 kommer det ett billigare alternativ med Carrera T. Nu kan det uppstå lite förvirring med det nya namnet. Eftersom alla nya 911 Carrera har turbo och du kanske tror att T står för Turbo, men det gör det inte.

Namnet är faktiskt inspirerat av den ursprungliga 1968-modellen med samma namn, där T står för Touring. Porsche har fokuserat på att banta vikten på Carrera. Den har fått lättare glas i både bak- och sidofönster, Sport-Tex-stolar och mindre ljudisolering.

Till skillnad från den vanliga Carrera har T-serien det 20 mm lägre PASM sports chassi och en kortare växelspak, du kan även välja till bakhjulsstyrning. Om du väljer racestolar tar de även bort baksätet för att spara ännu mer vikt (vem behöver ett baksäte egentligen). Bilen är 20 kilo lättare och är därmed den lättaste 911:an som du kan köpa med en vikt på 1,425 kg.

Det har samma 3,0-liters dubbel-turbo boxer-sexa som finns i 911 Carrera, vilket innebär att den har 370 hästkrafter med en manuell växellåda som tar dig från 0-100 km/h på 4,5 sekunder, 0-200 km/h sprintar den på 14,5 sekunder. Du kan välja till PDK-växellådan som är lite snabbare i växlingarna. Men om du skall köpa den lättaste Porsche 911 modellen skall du så klart ha en manuell växellåda.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar