0 Shares

Den nya tiden var 8,4 sekunder snabbare än föregående rekord

Bentley har uppfyllt sitt löfte att sätta en ny rekordtid på Pikes Peak den senaste helgen. Pikes Peak Expert Rhys Millen körde en standard 2019 Bentley Continental GT upp för Pikes Peak med tiden 10:18.488 med en genomsnittlig hastighet på 70 mph – 112,5 km/h.

Sluttiden var imponerande 8,4 sekunder snabbare föregående rekord

Den tidigare rekordinnehavaren var en standard 2014 Porsche 911 Turbo S med föraren David Donner. Porschens Boxer 6:a hade ”bara” 560 hästkrafter jämfört med Bentley twin-turbo W12 med 626 hästkrafter.

Bentley är mycket tyngre, vilket vilket straffar sig i sprinten 0-100 kilometer i timmen, då Porsche klarar sträckan på på 2,9 sekunder jämfört med Bentleys 3,6 sekunder.

Pikes Peak på en av sträckorna som tillverkarna krigar om att vara snabbast på, vi har även legendariska Nurburgring. Bentley har nu två produktionsbilar med rekord på Pikes Peak, i fjol satte de resor med snabbaste SUV bilen med sin Bentayga. Bentayga var lite drygt 30 sekunder långsammare än Continental GT med tiden på 10:49,9.

Bentley satte rekordet under söndagen den 30 juni, samma dag som Carlin Dunne omkom i en krasch när han försökte sätta ett nytt rekord på en Ducati Streetfighter V4 prototyp.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer