0 Shares

2019 Ford GT Heritage Edition firar 50-årsjubileet med en begränsad upplaga i Gulf Oils kända färgkombination likt 1968:s och 1969:s Le Mans-vinnande Ford GT40

Nya 2019 Ford GT Heritage Edition hedrar den legendariska, amerikanska Gulf Oil-sponsrade Ford GT40 genom att erbjuda det mest kända färgschemat inom motorsporten – man får givetvis en uppsättning extra exklusiva detaljer.

”Många ser Gulf Oils färgschema som det mest kända inom motorsport” Har Joe Hinrichs, chef för Fords globala verksamhet kommenterat. ”1968:s GT blev snabbt en global succé efter att ha slagit sina europeiska konkurrenter på banan fyra gånger i rad, och för att hedra 50-årsjubileet för denna historiska seger, uppmärksammar vi detta fantastiska motorhantverk med en begränsad upplaga av nya Heritige Edition”

1968:s GT med chassi nr 1075 är känd bland racingentusiaster som en av få bilar som lyckades med konststycket att vinna Le Mans 24-timmars upprepade gånger.

För första gången erbjuder Ford nu ett nytt tillvalspaket med exponerade kolfiberdelar både i interiören samt i exteriören på Ford GT Heritage Edition. Paketet innehåller också ”No. 9”-grafik på huven och dörrarna. Till 2020 är det istället ”No. 6”-grafik på bilarna.

Heritage Edition har exponerade A-stolpar i kolfiber och unika 20-tums hjul i mörk aluminium med svarta muttrar. Orange bromsok och silverfärgade kåpor till backspeglar rundar av specialmodellen.

Interiören är klädd i Ebony Alcantara på säten, instrumentpanel, dörrpelarna och ratt med blå och orangea sömmar på säten och ratt. Bilstolarna är inspirerade av den ursprungliga Le Mans-vinnande bilen från 1968, med klara och polerade, anodiserade växel-paddlar.

Precis som tidigare Heritige-modeller har Ford GT Heritage Edition en unik identifieringsplatta, exponerade kolfifiberdörrar, luftintag och mittkonsol.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

0 Shares

Kommentarer