Honda har uppdaterat deras CRF250 och CRF 450 motocross

Förra året kom Honda med en helt ny 250F med ny motor, ram, fjädring och plast i still med storebror CRF450. Men tyvärr var den nya motorn inte tillräckligt start i botten och mellanregister. Så 2020 årsmodellen har fått rejäla uppdateringar för att öka effekten.

Så Honda har reviderat deras nya CRF250 som kom 2019 till 2020. Här har du alla uppdateringar. För att öka vridmomentet har CRF250R en helt ny kamaxel, reviderade insugnings- och avgasventiler, en omformad förbränningskammare och avgassystemet är nytt. Man har en lättare ram och ny sving som har mer flex, likt uppdateringarna som CRF450R fick förra året. Batteriet har flyttats ned för att centrera vikt och fjädringen är uppdaterad.

Den viktigaste modellen CRF450 har även den fått flera uppdateringar. Den har bland annat fått Traction Control Honda Selectable Torque Control (HSTC), som har utvecklats med HRC och deras racing (jag såg dem testa systemet i Italien förra året då de hade målat ett streck runt bakhjulet och testade starter och kopplade upp datorn). Systemet är utformat för att maximera fästet genom att mäta hastigheten på varvtalet och anpassa effekten efter det. Batteriet har flyttas ned för att centrera vikten och fjädringen är uppdaterad. Man har nytt material i bromsbelägg och skyddet bak för broms är nu borta.

Hojarna ska börja levereras under juli, hör av dig till din lokala Honda återförsäljare för mer info om exakta leveranstider och priser.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar