Nu kan du välja din KTM i orange, vit eller rött

Snart efter att Österrikiska KTM köpt upp Spanska GASGAS kommer de med röda KTM hojar med GASGAS dekaler istället KTM på kylarvingarna. Så nu kan du välja din KTM i klassisk orange, eller som en vit Husqvarna eller inom kort som en snygg röd GASGAS motocross.

KTM, jag menar GASGAS, har visat upp sina VM-hojar som Glenn Coldenhoff, Monticelli, Jeremy Sydow och Simon Langenfelder kommer köra i MXGP. Det är i princip är samma KTM 450SXF som Coldenhoff körde 2019 fast nu i rött med GASGAS logos istället för KTM med samma KTM chromoly ram, WP Xact gaffel och stötdämpare, KTM motor, KTM hjul samt Brembo bromsar så Coldenhoff kommer inte ha svårt att anpassa sig till den nya hojen i årets MXGP.

Frågan är om KTM kan öka marknadsandelar ytterligare med tre olika varumärken som i princip är samma motorcykel. Tidigare köpte de Husaberg för att komma åt deras fyrtaktsteknik, sedan när de köpte det anrika varumärket Husqvarna från BMW så la de ner Husaberg för att lyfta fram KTM och Husqvarna.

Vilken plats ska GASGAS ta ta under KTM paraplyet? GASGAS har en lång tradition av att tillverka trialmotorcyklar där Adam Raga tog hem flera medaljer åt dem mellan 2005-2015 då han stod utan styrning då GASGAS hade ekonomiska problem.

Sedan dess har den Spanska tillverkaren haft det svårt fram tills nu när KTM går in och räddar dem (får vi hoppas). Under 2020 satsar de i alla fall på MXGP så får vi se vilka modeller som kommer 2021.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar