Chevrolet har vässat sin Corvette Z06

Nya Corvette Z06 V8-motor på 5,5 liter – är den kraftfullaste V8 utan överladdning (turbo eller kompressor) på marknaden – den levererar 680 hästar med ett maxvrid på 623 newtonmeter. Motorn har platt vevaxel ”flat-plane-crank” med kort slaglängd så att den kan varva upp till 8600 rpm.

Corvette Z06 ska klara sprinten 0-60 mph (0-97 km/h) på snabba 2,6 sekunder, tre tiondelar snabbare än ”vanliga” Corvette Stingray. Toppfarten kommer vara en bit över 300 km/h ”vanliga” Corvette Stingray toppar 312 km/h.

Chevrolet Corvette Z06 är 94 millimeter bredare än vanliga Corvette Stingray den har fått en ny front för att optimera kylningen. Bakspoilern är utformad för bättre stabilitet och kurvtagningsförmåga i hög hastighet.

Tycker man att de vanliga hjulen på 20 tum fram och 21 tum bak är för enkla kan du välja till lätta kolfiberfälgar som minskar den ofjädrade vikten med 18,6 kilo. Fjädringen är även den unikt för Z06 som inkluderar Magnetic Ride Control 4.0.

Bilen har även större bromsar, därav de stora hjulen, med sexkolvsok fram och kolfiberkeramiska skivor som finns tillsammans med prestandapaketet Z07.

Produktionen av nya Corvette Z06 startar sommaren 2022. Den ska byggas på General Motors Bowling Green-fabrik i Kentucky, USA.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar