Hennes album var Nr1 innan hon hade fyllt 20 år gammal och hon har sålt över 9 miljoner album, hennes bilresa är än mer spännande – hon började med en helt ny Mini Cooper, efter det körde hon en Audi TT, för att snabbt efter det hoppa in i en Audi R8.

Idag är hon 29 år gammal kör en Ferrari och har beställt Fords nya superbil – hon har ett nytt album och världsturné på gång i mars – med hon har siktet inställt på en Bugatti Chiron, världens snabbaste serietillverkade bil.

Macdonald blev inspirerad av att jobba med musik redan vid 12 års ålder efter att ha sett bandet Travis. Hon lånade sin pappas gitarr, lärde sig att spela och började sedan skriva sina egna låtar och spela på kaféer i Glasgow.

Hon landade hennes första skivkontrakt strax efter att ha skickat en demo som svar på en annons i en tidningen, från ett produktionsbolag som sökte nya artister till sitt stall. Det hjälpte henne att finansiera hennes första bil en Mini Cooper, efter det blev det en Audi TT. När hennes debutalbum kom ut 2007 kunde hon växla upp till en Audi R8.

Hennes mor, en pensionerad revisor, var inte imponerad. Hon har alltid sagt ”slösa inte dina bort pengar på bilar” Amy Macdonald skrattade bara åt det. ”Jag ignorerade henne och köpte en R8, som var fantastisk. Jag satt där, en 20-årig, bakom ratten i denna underbara superbil”

Hennes passion för lyxbilar växte med tiden – hon skaffade en Nissan GT-R och en Bentley Continental Supersports – men hon har alltid haft en vardagsbil vid sidan om. Hennes ”vardagsbilar” har bland annat varit en Audi Q7 och fem Range Rover Vogue SE.

Hon köpte nyligen en Ferrari 488 GTB och hon har även en Ferrari 458 Speciale. ”Jag känner mig fortfarande lite sjuk när jag tänker på kostnaderna” medger hon. ”Men har man ett brinnande bilintresse så är det bara att gasa på” Hennes mamma har insett att bilar kan vara bra investeringar när vissa har ökat i värde”

Amy Macdonald bor fortfarande i Glasgow och är tillsammans med fotbollsspelaren Richard Foster. ”Han har en BMW M3” säger hon. ”Han blir vill alltid hålla mig borta från sina kompisar omklädningsrummet då han plockas upp av mig i Ferraribilar”

Sångaren ser fram emot att testa Bugatti Chiron. ”När jag var på Top Gear för ungefär fyra år sedan sa jag att min drömbil var en Bugatti Veyron” säger hon. ”Jag blev kontaktad nästa dag av chefen på Bugatti som bjöd in mig på en provkörning.

”Så jag åkte till Frankrike där de tillverkas och tog en tur med honom. Jag försökte förklara att jag aldrig hade kört på högra sidan av vägen innan. Men han förstod inte min accent, så det blev ganska vilt vid rondellerna. Han sa bara, ”Oroa dig inte. – Det är precis som att köra en VW Golf” Men den var så kraftfull. Jag bara la min fot  över gaspedalen och… bang”

Veyron tillverkas inte längre så idag är Chiron min nya drömbil. Det är även min Ford GT, som förväntas komma någon gång i år.

Mot alla odds har Macdonald haft en livslängd i en bransch där karriärer ofta dör inom två eller tre år. ”På grund av detta har jag alltid blickat framåt försiktigt, med blicken på bilarna som jag tror jag kan äga och råd med”

”Är det ett glamorös liv att vara popstjärna? Inte riktigt. Glamouren kommer med bilarna”

Några av Amy Macdonalds bilar

2007 Audi R8
2009 Nissan GT-R
2010 Bentley Continental Supersports
2010 Range Rover Vogue SE
2016 Ferrari 458 Speciale (huvudbilden)
Drömbil Bugatti Chiron; Ford GT (som hon har beställt)

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar