Dagens kombibilar har superbilsprestanda, de snabbaste tar dig från 0-100 kilometer i timmen lika snabbt som en motorcykel.

Utvecklingen av kombibilar från att vara slöa skokartonger där man fraktar alla sorters prylar, till att vara förklädda superbilar i vardagskostym är riktigt spännande. Idag kan du köpa en ulv i fårakläder och accelerera ifrån det mesta i din vardagslastare.

Fyra vassa kombibilar som tar dig från 0-100 under 4 sek

Mercedes-AMG E63 S – 0-100 på 3.5 sekunder

Med Mercedes AMGs värsta kombi får du en biturbo-V8 och fyrhjulsdrift som slungar dig upp till 100 kilometer i timmen på tre och en halv sekund. Detta är den värsta kombibilen du kan köpa idag, som är diskret och bara den initierade ser att du kör världens snabbaste kombi.

Alpina B5 Biturbo – 0-100 på 3.6 sekunder

Medan BMW funderar att bygga en M5 har Alpina redan gjort slag i saken. Detta är en massiv kombi med en 4,2-liters V8-turbo som pumpar ut 600 hästkrafter som kommer ned i backen via 4-hjulsdrift, med en drivning på alla fyra hjul för tar du dig till 10 kilometer i timmen på 3,6 sekunder. Bara en tiondel från Mercedes-AMG E63 S.

Audi RS6 Avant Performance – 0-100 på 3.7 sekunder

Audi är ökända för att underskatta sin prestanda. Så en torr dag kan man troligtvis komma under deras 3.7 sekunder och matcha Alpina B5 Biturbo samt Mercedes-AMG E63 S.

Porsche Panamera Turbo Sport Turismo – 0-100 på 3.8 sekunder

Det är mäktiga prestanda att ta sig från 0-100 kilometer i timmen på 3,8 sekunder med en bil som väger två ton, detta är en lyxkryssare av rang som har en turbo-V8 som levererar 550 hästkrafter. Du får dock se till att ha ett rejält bensinkonto.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar