Fräck video med fem lätta klassiska Porsche som gasar upp för ett bergspass

Denna video med Porsches fem klassiska lättviktare som bestiger 3 798 meter höga Grossglockner bergspasset i Österrike är riktigt fin. Med en längd på 14 km och nästan 100 vändningar, är den höga alpinvägen fortfarande en enormt populär än idag, en rutt som gjord för dessa lätta sportbilar.

Porsche visar sina sina ”Topp 5 lättaste modeller” det är inte många vet att 911 Carrera RS 2.7 tillverkades i två varianter där en RS-Touring var nästan 100 kg tyngre än RS-Sport som är med i denna video.

Porsche 906 Carrera 6 är inte bara känd för sin lätta konstruktion, den var även en av ”Mainzelmännchen” tecknade karaktärerna i den tyska TV-kanalen ZDF. Denna bil användes för filmerna för tävlingarna i Hockenheimringen.

Namnet på Porsche 356 SL säger allt: ”Sport Light”. Ferry Porsche byggde denna Coupé på roadster, den vägde bara 640 kilo. Den här sportbilen med 70 hästkrafter säkrade den första segern för Porsche på Le Mans.

Knappt en meter hög och oslagbar på banan. Porsche 718 Formel 2 som har en intressant motor på 150 hästkrafter utvecklad av Fuhrmann. Med en vikt på 456 kilo var Porsche 718 Formula 2 ett verkligt snabb lättviktare.

Den superlätta Porsche 909 Bergspyder tar poleposition, med tunn kaross och en motor med 275 hästkrafter når denna öppna sportbil en toppfart på 250 km i timmen, den är extremt lätt med en vikt på endast 384 kilo.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar