Alla som älskar snabba sportbilar och skall skaffa en SUV undrar kanske vilken som är snabbast

Här har du världens snabbaste stadsjeepar, det är en härlig blandning av lyxbilar och sportbilar som har paketerats som SUV. De vill alla vara med och kriga om köparna. Den vaksamma ser att tre av dessa snabba SUV-bilar är syskon och bygger på samma plattform.

Nr 1: Tesla Model X – 0-100 kilometer i timmen 3.3 sekunder

Elbilen Tesla dominerar även SUV-segmentet med deras ultrasnabba Model X och tar sig från 0-100 kilometer i timmen med samma kvickhet som en supersportbil.

Nr 2: Lamborghini Urus – 0-100 kilometer i timmen 3.6 sekunder

Vi skrev förra veckan om att Lamborghini Urus är världens snabbaste SUV med sin 4 liters V8 med dubbelturbo, vi tänkte inte på elbilen Tesla Model X då. Lamborghini Urus är i alla fall världens snabbaste bensindrivna SUV.

Nr 3: Mercedes-Benz GLC63 S – 0-100 kilometer i timmen 3.8 sekunder

Även Mercedes kör med en 4 liters turbo V8 som producerar mäktiga 503 hästkrafter och pumpar ut 700 nm vridmoment. Vill du färdas i stil och klass, men samtidigt köra ifrån de flesta sportbilar vid rödljusen är detta modellen.

Nr 4: Jeep Grand Cherokee Trackhawk – 0-100 kilometer i timmen 3.9 sekunder

Amerikanare äskar stora motorer och genom att stoppa ned en stor 6,2-liters V8 i en familje-SUV kammar de hem fjärde platsen som världens snabbaste stadsjeep. Jeep Grand Cherokee Trackhawk kör därmed ifrån både Porsche och Bentley.

Nr 5: Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio – 0-100 kilometer i timmen 3.9 sekunder

Alfa Romeo delar fjärde platsen med deras Quadrifoglio-version av nya Stelvio SUV är som en liten Ferrari SUV. Alfas nya super-SUV är lika snabb som Jeep Grand Cherokee Trackhawk men klart mycket snabbare runt Nurburgring.

Nr 6: Porsche Cayenne Turbo – 0-100 kilometer i timmen 4,1 sekunder

Nya Mk3 Porsche Cayenne presenterades tidigare i år på Frankfurtmässan. Så klart finns det en Turbo motor, det är en 4 liters dubbelturbo V8 motor som levererar 542 hästkrafter, men den får trots det nöja sig med en sjätte plats.

Nr 7: Bentley Bentayga W12 – 0-100 kilometer i timmen 4,1 sekunder

Bentley Bentayga med sin maffiga 6 liters W12 motor får finna sig att dela sjätte platsen med Porsche Cayenne Turbo, även fast den har en toppfart på 300 kilometer i timmen. Men vill du ha den lyxigaste stadsjeepen som även är bland de snabbaste är Bentley Bentayga ett givet val. De utmärkte sig som världens snabbaste SUV 2016 (de räknade nog inte in Tesla Model X), det går snabbt när alla bil kriga om att vara snabbast i världen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar