Alex Rins har skrivit på för Team Suzuki MotoGP under 2021 och 2022

Alex Rins kör vidare med Team Suzuki MotoGP i MotoGP under 2021 och 2022. Det är ett historiskt mycket märkligt att skriva på ett nytt kontrakt ögonblick då MotoGP-mästerskapets 2020 inte har kunnat starta på grund av den Covid-19-krisen. Men förnyelse av kontraktet visar att såväl Suzuki, teamet som Alex Rins siktar på framtida framgångar.

Alex Rins fortsätter som officiell MotoGP-förare för Team Suzuki MotoGP under Suzuki Racing Company, en filial av Suzuki Motor Corporation. Han debuterade 2017 i MotoGP-klassen med Team Suzuki men han första råkade ut för en allvarlig skada i början av säsongen.

Alex Rins återhämtade sig och det tog inte lång tid innan han visade sin verkliga potential under andra halvan av säsongen. Alex fortsatte visa framfötterna under hela 2018 där vi fick se honom ta sin första pallplats i MotoGP under tävlingen i Argentina med en tredjeplats.

Under 2019 stod han längst upp på pallen i Texas GP och Silverstone och var konsekvent inom topp 5 under året. Till säsongen 2020 hade Alex Rins bra fart på den uppgraderade Suzuki GSX-RR.

Vi får tyvärr vänta med att se hur det går i MotoGP race på grund av den pågående Corona-situationen som påverkar alla MotoGP tävlingarna 2020.

Alex Rins kommenterar (fritt översatt)

”Min önskan var att fortsätta med Suzuki och så blev det också. Jag tror att vi har stor potential till ett vinnande projekt. Jag har en önskan att vinna, därför matchar vi varandra perfekt. Det här är den perfekta platsen för mig, vi arbetar hårt tillsammans för att nå fantastiska resultat. Jag har alltid trott på teamet och av den anledningen var det lätt att bestämma sig att köra vidare”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar