Spana in det här Zagato TZ3 bygget från Alfa Romeo där man har ”förklätt” en Dodge Viper

Innan Alfa Romeo officiellt gjorde comeback i USA tillverkade de några bilar i ett fåtal exemplar, ett som många känner till är är 8C Competizione som byggde på Mazerati 3200 GT. Men en bil som många har missat är deras Zagato TZ3 byggd på en Dodge Viper.

Alfa Romeo använde en Dodge Viper ACR-X som bas för deras Zagato TZ3 bygge, istället för att ta någon av de italienska bilarna som ingår i koncernen.

Resultatet blev en snygg kupé med amerikansk V10 motor under huven som pumpade ut en massiva 640 hästkrafter via en sexväxlad manuell växellåda.

Bilen är inspirerad av de klassiska TZ1 och TZ2 från 1960-talet och byggdes för att fira företagets 100-årsjubileum.

Designen bär klara drag från Zagato med klassiska taket med dubbla bubblor, avhuggen bak med runda bakljus.

Men tittar man noga ser man att det är en Dodge Viper där hjulbasen är lite för lång och avgasrören går ut på sidorna snyggt integrerade i sparklådorna.

Framförallt interiören skvallrar om bilens ursprung även om man har försökt förklä den som en Alfa inuti.

Bilen är riktigt ovanlig, vill du ha en amerikansk Alfa Zagata TZ3 är en ute för försäljning hos DuPont Registry via TSG Autohause i Los Angeles, Kalifornien.

Den har bara 525 amerikanska miles på mätaren och de vill ha 699 000 dollar för den (närmare 7 miljoner kronor i dagens växelkurs, plus tull frakt mm). 

Det är mycket pengar för en Viper i Alfa skrud, men med tanke på hur sällsynt den är kanske är priset inte så orimligt ändå.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar