Alvaro Bautista säger att han gärna återvänder till MotoGP med Honda om han får frågan

Efter nio säsonger i MotoGP sadlade spanjoren Alvaro Bautista om till WorldSBK 2019 och körde Ducati där hann vann 11 lopp i rad var man nästan säker på att han skulle köra hem mästerskapet, men han förlorade mästerskapstiteln till Kawasakis stabila Jonathan Rea.

Ducati tappade förtroendet för Alvaro Bautista och han bytte till Honda och skulle köra den nya lovande CBR1000RR-R, han avslöjar att hans tvååriga kontrakt är kopplat till Honda men inte nödvändigtvis begränsat till att tävla i WorldSBK. Han kan lika gärna köra MotoGP om Honda skulle vilja det.

Med detta i åtanke kommenterar Bautista att han inte skulle säga nej till chansen att återvända till MotoGP om han fick frågan från Honda.

”Jag är en Honda förare och jag har inga klausuler till någon serie” sa han till Radio Marca. ”Om de vill ha mig i MotoGP, är jag där och jag kommer inte att tveka.”

När man pratade om hans knackiga start i WorldSBK 2020 medger Bautista att det inte var den bästa starten som Honda fabriksförare.

“With the CBR1000RR-R I hoped to have other sensations. Certainly in Australia it did not go well, but this is a new project. At the time I signed, there was no bike, let alone the team but what matters is the trust I have shown towards the company.

“In Phillip Island I struggled at the beginning but then I managed to promise and show greater competitiveness over the weekend.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar