I en intervju med Andrea Dovizioso kommenterar han dominansen som Álvaro Bautista har visat i årets FIM Superbike World Championship

För några dagar sedan hyllade Marc Márquez hur Álvaro Bautista har startat säsongen i årets MOTUL FIM Superbike världsmästerskap. Nu har även Andrea Dovizioso hyllat Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) och laget till på den växande listan över fans.

Andrea Dovizioso som även leder årets MotoGP ™ med hans Ducati och har samma manager som Álvaro Bautista (Simone Battistella), tillfrågades av motorsport.com i ankomsten till Spanien.

”Dovi” är allt annat än förvånad:

”Bautista gör något exceptionellt, men det är inget nytt för mig – jag har tävlat mot honom i 125cc, 250cc och många år i MotoGP ™. Jag känner honom väl och jag tror att han under hela hans karriär aldrig någonsin har förstått hur stark han faktiskt är”

Dovizioso har ävenn hyllat Bautistas mentala och förberedelser under månaderna mellan månaderna innan han skrev på ett avtal för 2019-säsongen.

”Han har en mycket vass Ducati. Men jag vet genom vår chef hur han har jobbat med och hur han har förbättrats, har är mycket starkare än tidigare – han har kunnat arbeta på några av sina brister. Så jag är inte alls förvånad över hans framgång”

Kommer Andrea Dovizioso fortsätta dominera i SBK?

Han ser onekligen riktigt snabb ut och konkurrenterna får lägga i en växel till om de vill hänga med!

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar