Andrea Verona körde hem VM i E1-klassen för TM under förra året – KTM har värvat den snabba italienaren till 2021

E1 Enduro-världsmästaren Andrea Verona kommer att sadla en KTM i World Enduro Championship och italienska nationella serier under 2021 för KTM Pro Racing Sport-teamet och KTM Italy. Därmed ser vi att KTM återigen gör entré EnduroGP-racingen igen med ett satellitteam. 

Den regerande E1-världsmästaren kommer att  köra i samma klass under 2021 på en KTM EXC-F 250-racing för KTM Pro Racing Sport-teamet, som drivs av Alessandro Belometti. Teamet är oberoende av den österrikiska tillverkaren men stöds av KTM Farioli, återförsäljaren och teamet bakom Red Bull KTM-fabriken.

”Jag är väldigt glad att ha gått med i KTM-familjen. Förklarar Verona som hittills har tagit alla sina stora framgångar på TM Racing-maskiner. ”Jag hade nått slutet på en cykel och mitt mål var att hitta ett team som kunde erbjuda mig garantier både från den tekniska sidan och i termer av lugn och ro, och jag är övertygad om att jag gjorde det bästa valet.”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar