35-åriga Antoine Meo kommer att köra en Honda för det italienska teamet RedMoto

Antoine Meo blev 2002 europeisk supercrossmästare när han var 18 år gammal, därefter blev han fransk mästare i motocross 2003. Men när han sadlade om till enduro 2008 tog karriären verkligen tog fart. 2010 och 2011 körde han hem VM-guld med Husqvarna, 2012 och 2013 med KTM samt 2015 innan det var dags att köra Dakar. Han blev sjua i sitt första Dakar 2016.

Trots skador blev han fyra 2018 men fick dock avsluta rallykarriären. De flesta trodde nog att Antoine Meo var färdig med racing när han la hjälmen på hyllan, men så är inte fallet. Älskar man sporten så övervinner man sina skador – eller så får man helt enkelt leva med dem. Antoine Meo kommer att Honda för italienska teamet RedMoto, som är så nära man kommer ett japanskt fabriksteam i enduro. Värt att notera är att RedMoto Honda även har Alex Salvini som förare, vilket ger dem en laguppställning med två gubbar som besitter en otrolig erfarenhet till årets säsong.

Ålder brukar inte bara vara en siffra inom motorsport, de flesta är färdiga när de har passerat 30 år. Men Alex Salvini är 34 år och kunde ha kört hem ett VM-guld i fjol om han inte haft maskinproblem. Även Taddy Blazusiak är i toppen av SuperEnduron med åldern 36 år. Sedan har vi den gamle räven Graham Jarvis som kör extremenduro som fyller 44 år i år, så nog kan gamla gubbar vara med och slåss med ynglingarna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar