Aprilia har uppdaterat sin RSV4 till 2021

Motorn på nya Aprilia RSV4 har fått sig en genomgång för att klara de nya tuffare Euro 5-utsläppskraven och ramen har fått en ny MotoGP inspirerad sving. Alla kåpor tank och bakdel är helt nya med en modernare design som har integrerade ”Winglets” för bättre downforce.

Men den stora frågan är den coolare eller snabbare? Det återstår att se till jag har fått testa den. 😎

Förutom att V4-motorn i nya Aprilia RSV4 nu uppfyller de nya Euro 5-utsläppsreglerna har den även fått lite mer kubik och har vuxit från från 1077 till 1099 cm3. Toppeffekten uppges till 217 hästar vid 13000 rpm och det maximala vridmomentet har ökat till 125 Nm vid 10500 rpm. Inga jättelyft i effekt och den matchar inte de effektstarkaste RR hojarna.

Förarergonomin har uppdaterats till en ”mer naturlig körställning” bättre anpassad till förare i olika längd (tidigare modellen passade främst mindre förare som Max Biaggi som körde hem flera segrar på RSV4). En ny tank och dyna ska placera föraren i perfekt relation till kåpan.

Aprilia RSV4 2021har fått en ny större TFT-instrumentering, och den nya sexaxliga Marelli 11MP ECU som ska ge förbättrad kontroll av Ride-By-Wire-gasen. Förutom justerbar traction control, wheelie control, launch control och ABS, går det även att justera graden av motorbroms i flera olika nivåer.

Utöver detta finns sex körlägen, varav tre som anpassats med fokus på bankörning – där två är anpassningsbara. Av de tre väg-lägena kan ett konfigureras efter dina personliga önskemål.

Hojen har som sagt fått en ny MotoGP inspirerad sving som är lättare och styvare. RSV4 Factory kommer dessutom med lätta smidda aluminiumfälgar, semiaktiva Öhlins Smart EC 2.0 fjädringssystem och Brembo Stylema Bromsok.

RSV4 kommer i ”Dark Losail” och Factory kan väljas i antingen färgen ”Aprilia Black” eller ”Lava Red”. Den svart/röda ser riktigt snygg ut på bilderna.

Priser för nya Aprilia RSV4 2021 är inte ännu aviserade från importören SPG Import AB.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar