Möt nya Aprilia Tuono 660 som bygger på RS 660

Med en låg vikt på 183 kilo och modesta 95 hästar är nya paralelltvinen Aprilia Tuono 660 en snygg lätthanterlig mellanviktare utan stora kåpor och upprätt körställning för alla som vill ha en snygg italiensk MC innan de tar klivet upp i tungviktsklassen. 

Aprilia Tuono har samma innovativa kåpa med sin aerodynamiska funktion, som ska vara ett resultat av omfattande utvecklingsarbete i vindtunneln, den har även samma LED-strålkastare med DRL-lysen som RS 660. 

Ram och svingarm är tillverkad i gjuten aluminium. Motorn används som bärande element för att skapa lätt och styv motorcykel. Utväxlingen är lägre än den hos RS 660, för ge bättre acceleration som passar bättre till stadskörning. Fjädringen från Kayaba har en annan setting anpassad för buskörning.

Det höga styret och andra settings på fjädring som skiljer Tuono 660 jämfört med RS 660, ska enligt Aprilia ska ge bättre kontroll med smidigare smidig hantering.

Du får moderniteter som Ride-by-Wire, inställbar traction control, anti wheelie-kontroll, samt farthållare, justerbar motorbroms och valbara motorprogram och ABS-bromsar. Aprilia Tuono 660 har fem körlägen  (tre för landsvägskörning och två för bana). Instrumentering är en TFT-färgskärm.

Tuono 660 kommer att finnas i tre färgalternativ:  Concept Black,  Iridium Grey och den helt nya och attraktiva Acid Gold, redan populär hos RS 660. Tuono 660 finns även i 35 kW-version.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar