Aprilia har visat upp sin nya Aprilia Tuono V4 X som är en ren banhoj

Aprilia Tuono V4 X kommer i en begränsad upplaga med vingar inspirerande från Noales MotoGP maskiner. Detta kolfiberbygge har mist sagt mycket imponerande prestandasiffror med en effekt på 221 hästar från motorn och lätta 166 kilo tack vare flitigt användande av carbon och titan.

Men smakar det så kostar det, närmare bestämt kostar nya Aprilia Tuono V4 X 35 000 euro och den kommer endast att tillverkas i 10 exemplar som kommer gå åt lika snabbt som hojen kör ifrån det mesta på banan (synd att det inte fins en version som är godkänd för gata).

För att komma ned i vikt har man monterat Marchesini smidda magnesiumfälgar, avgassystem i titan med ljuddämpare i kolfiber från Akrapovic samt lätta kåpor i kolfiber i sn snygg Bol d’Or design för att komma ned ytterligare i vikt sitter det en kabelstam utan lysen och allt som man behöver för att köra på landsväg. 

Aprilia Tuono V4 X är bantad med närmare 20 kilo lättre än den nuvarande versionen som är godkänd på landsväg.

Motorn kommer från RSV4 1100 Factory med racing luftfilter och vassare elektronik anpassad för ren bankörning. För att få stopp på kraftpaketet sitter det vassaste från Italienska Brembo – närmare bestämt Brembo GP4-MS bromsok.

Reglage och motorkåpor, justerbara fotpinnar och växel samt fotbroms och tanklock är i billet aluminum som är starkare och lättare, så klart sitter det renodlade bandäck på.

Är du sugen på att ha det vassate från Aprilia i garaget får du snabba dig och ställa dig på kö på hemsidan där de kommer sälja de Aprilia Tuono V4 X 10 hojarna till första bästa spekulant.

Källa: Aprilia

 

 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar