En motor från en cup car’s engine, front från en GT3 och aero kit från en GT500

Den mest extrema Porsche Cayman var deras GT4, som hade en 3,8-liters boxer 6:a från 911 Carrera S (som levererade 380bhp vid 7.400 rpm). Det var det den mest potenta Cayman de byggt. Med motorn i mitten med en sexväxlad manuell låda och hjulupphängningar från en GT3.

Det kan vara den optimala Porsche Cayman, det kan faktiskt vara bland det bästa Porsche byggt för bana om man bara hade tagit det hela vägen.

Porsche har varit tvungna att vara lite försiktiga för att inte trampade på tårna på storebror 911. I flera år har Caymans fått sämre prestanda på grund av detta.

Vad skulle hända om de byggde den värsta modellen Cayman som man kan tänka sig. Troligtvis skulle den likna denna värsting från M’s Machine Works i Japan.

Bilen är byggd av Takayuki Mizumoto, en japansk motorsportingenjör som lever för att kapa tiondelar på varvtiderna. Om dagarna driver han firman M’s Machine Works, ett företag som bygger och tillverkar skräddarsydda komponenter för den galna Super GT-serien, som är den snabbaste racerserien i världen för vägbilar.

Maserati försökte sig på racerserien med en MC12 för några år sedan men den ansågs vara för långsam (tappade nästan ett sekund ett varv).

Mizumoto har byggt den ultimata Porsche Cayman för banan som man kan tänka sig. Han älskar racing och utgick från en 987 Cayman S och gick och tog de delar som behövdes för att bygga en bil som skulle dominera runt Japans racerbanor.

Han började med att montera en 3,8-liters motor från en 997 911 Cup-bil komplett med att delar i carbon som levererar 450bhp i mitten av bilen. Takayuki Mizumoto slog Porsche med att sätta den här motorn mellan bakhjulen. Även fronten ser bekant ut eftersom det är en transplantation från en 997 GT3, komplett med en skräddarsydd carbon splitter och ett nytt platt golv. Han har breddat spårvidden fram och bak och det sitter en gigantisk vinge baktill för bättre downforce.

Han har monterat en svetsad rullbur, hjul i kolfiber som är anpassade för Le Mans, bak, sido- och dörrfönster i polykarbonat, FRP-huv, boot och dörrar. Bilen är 100 kg lättare än en GT4, som var en avskalad Cayman. Det sitter en Motec ECU som är bilens nya hjärna, den sexväxlade manuella växellådan fick vara kvar. Det finns en trick slippy diff, race hjulupphängningar och superklibbiga Avon däck monterade på racing centerlock hjulen.

Det här är bara början. Mizumoto planerar att bygga en identisk Cayman, med en dubbel-turbo GT2-motor.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar