Nu finns en unik möjlighet att ratta en helt ny Mazdas RX-7 Grupp B Rallybil

Denna Mazda RX-7 Grupp B bil skapades under ledningen av Achim Warmbold som var Mazdas insats till de ”gyllene åren” i grupp B Rally Championship mellan 1983-1987. Warmbold och hans team behövde bara bygga 20 bilar för att de skulle kunna typas för grupp B racing.

Men då Grupp B racingen dog få grund av den tragiska olyckan med Henri Toivonen och hans kartläsare Sergio Cresto på Tour de Corse 1987 blev bara sju av de ursprungliga 20 var färdiga, de andra blev kvar som reservdelar.

MRTE chassi 019, bilen som presenteras här, tillverkades 1985 och är en av de sju ovannämnda RX-7 Grupp B byggda bilarna. Till skillnad från sina identiska syskon är MRTE 019 är unik, eftersom den har aldrig har använts.

Ursprungligen fanns den i Belgien i Mazda Racing Team Europes anläggning efter grupp B nedläggningen.

Bilen köpets tillsammans med ett större parti RX-7 chassin och reservdelar av den schweiziska Mazdaimporten i början av 1990-talet. Efter att ha stått i Schweiz under ett antal år hamnade den hos en privat bilsamlare innan sin fann sin väg till sin nuvarande ägaren, däremellan hade den vägarna förbi Skandinavien.

Nu finns denna NYA Grupp B Rallybil för nostalgikern hos Sotheby’s

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar