Ariel ”Ace of Diamonds” tillverkas i 10 ex

Brittiska Ariel är mest kända för sin nakna bil Atom som levererar galen prestanda tack vare sin låga vikt. Ariel har även en cool motorcykel Ace som de lanserade 2014 – de skall nu tillverka en begränsad specialversion som de kallar ”Ace of Diamonds”.

Bara 10 exempel av denna coola hoj kommer att tillverkas, den har en speciallack och ett ”sigill” som visar vilken av de tio motorcyklarna som du har köpt. Ramen kommer från ett stycke aluminium som har frästs fram med hjälp av CNC-beskäring.

Motorn som kommer från Honda och är en V4 på 172 hästkrafter med sex växlar, fjädring kommer från Showa, bromsarna fram är radial-OK från Nissin som greppar två 320 mm skivor bak sitter tvåkolvs-OK. Driftsäker teknik från Honda och som är snyggt paketerad av Ariel, en riktigt bra kombination helt enkelt. 

Ariel Ace tar dig från 0-100 kilometer i timmen på 2,9 sekunder med hjälp av ett ”Traction Control” System och den har en toppfart på 200 kilometer i timmen. Den har digital LCD-skärm, LED-belysning fram och bak. 

Ace har en CNC-bearbetad ram och de flesta ser inte skillnad mellan en CNC-ram eller en vanlig gjuten och svetsad aluminiumram men för Ariel och deras kunder är det detaljerna som är viktiga.

Priset för Ace of Diamonds är satt till 19 982 brittiska pund, i svensk valuta blir det 235 000 svenska kronor

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar