Aston Martin har presenterat sin senaste superbil Valkyrie på motorshowen i Geneve.

Den har tidigare tidigare gått under arbetsnamnet AM-RB 001, som i princip är en F1-bil som byggd för att kunna användas på gata. Det är den första bilen som kommer från partnerskapet mellan den anrika brittiska biltillverkaren och Red Bull.

Detta är den största satsningen som Aston Martin någonsin har gjort. Listan över tillverkare som levererar teknik till Valkyrie är lång, berömda motortillverkaren Cosworth kommer att bygga en högvarvig, 6,5-liters V12 bensinmotor. Aston Martin anger ett effekt-vikt förhållande på 1 hästkraft per kilo – som en modern 1000RR sporthoj.

Det kommer finnas en sjuväxlad paddelväxellåda från det brittiska ingenjörsföretaget Ricardo, ett namn länge associerats med motorsport. Ett hybridbatterisystem kommer att finnas- mest troligtvis för öka prestanda snarare än minska utsläppen. Kroatiska företaget Rimac levererar batterierna, de har levererat batterier till elektriska Concept-One Supercar.

Valkyrian kommer att ha ett lätt kolfiber chassi konstruerad av Multimatic. Det kanadensiska företaget också varit med att skapa ultra-sällsynta Aston Martin Vulcan och Aston Martin One-77, samt Ford GT väg- och tävlingsbilar.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar