Audi e-tron lanserades med buller och bång – elbilen skulle växla upp försäljningen

Men att ta fram nya elbilar och frälsa marknaden är inte helt enkelt, Fråga Audi och Volkswagen. Audi tvingas nu varsla 145 anställda och dra ner produktionen i fabriken som bygger elbilen e-tron som minskas med 4000 bilar under våren ”på grund av brist på delar”.

Även Volkswagen tvingas parkera sina nya elbilar, ID.3-bilar har krånglande mjukvara. Nyhetsbyrån Belga uppger att även Audi har problem med elbilen e-tron. Enligt Belga kommer tillverkningen av Audi e-tron att minskas redan under första kvartalet i år, man går ned från från 9800 bilar till ynka 4100.

Man säger dock att det inte beror på dålig efterfrågan på e-tron som har floppat i USA, man har ”problem med att få fram delar”. På grund av den minskade produktionen ska minst 145 tillfälligt anställda fått gå, de övriga anställda får 16 dagar ledigt.

Audi e-tron har tillverkats under ett år på fabriken i Bryssel och problemen är med den nya elbilen är förvånande. Audi är dock inte ensamma i koncernen med att ha problem.

Även Volkswagens har problem med nya elbilen ID.3 med uppdateringen av mjukvaran och 1000-tals bilar har parkeras runt fabriken i väntan på en lösning. Man har skjutit på leveranserna till slutet av augusti.

Även Mercedes ska ha problem med batterileveranserna till EQC, som man dock dementerar.

Audis talesperson Peter D’hoore till belgiska tidningen L’Echo

– Audi e-tron och Audi Sportback är våra första helelektriska fordon. Det är en ny drivteknologi som är ett samarbete med 300 leverantörer, vilket är komplicerat. Det är en oväntad situation och vi har vidtagit åtgärder för att stabilisera leveranserna.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar