Den före detta Superbike-mästaren och MotoGP-föraren Ben Spies återvänder till racingen – han ställer upp i amerikanska enduro-mästerskapet.

Efter drygt fyra års frånvaro från racingen är Ben Spies tillbaka. Han dra sig tillbaka på grund av en axelskada, men 2009 års Superbike World Champion känner att han fortfarande kan vara mer och slåss om pokalerna, fast nu blir det i Amerikanska enduroskogarna.

– Efter ett tag köpte jag en hoj och började köra med min kusin för att se hur min axel skulle klara det. Till slut insåg jag att jag kunde köra i två dagar så hårt som jag ville. Min vänstra axel är nog 70 procent så bra som den var tidigare, men jag vet att jag kan hålla mig kvar på hojen, har Ben Spies kommenterat om sin comeback.

Det har länge ryktats om att Ben Spies skulle återvända till racingen, många trodde att han skulle köra MotoAmerica-serien på en Ducati. Men efter att inte ha fått ihop det team han ville ha siktar han nu istället på 2018 års AMA National Enduro Series. Spies har en proffsig satsning med husbil, trailer och ett gäng KTM 300 XC som han kommer ställa upp på i nya Pro2-klassen.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar