Mer hästkrafter, massor av hästkrafter 700 av dem till och med som skapar den kraftfullaste, snabbast accelererande och mest extrema Bentley som har tillverkats hitintills. Mina damer och herrar, vi ger dig nya Bentley Continental Supersports.

Tack vare en omarbetad version av deras 6,0-liters twin-turbo W12, har vi fått en effekt på mäktiga 700bhp med ett vridmoment har på hela 750 lb ft.

Det räcker gott och väl för att flytta denna 2,3 ton tvådörrars lyxbil från 0-100 kilometer i timmen på ca 3,5 sekunder och ge en toppfart på 330 kilometer i timmen. Vilket, Bentley hävdar, gör deras vrålåk till världens snabbaste fyrsitsiga ”personbil”. För att få stopp på ekipaget har den fått världens största keramiska bromsskivor.

Så om du vill vara absolut absolut värst, kan du kan sova gott på natten med vetskapen om att du har den snabbaste lyxbilen parkerad i ditt garage.

För att ge lite extra extra glans när du kikar under motorhuven finns ett par nydesignade större turboaggregat och uppdaterat kylsystem. Även drivlinan är omgjord för att klara av all kraft och vridmoment. Bentley SS har kvar Continentals fyrhjulsdrift som har uppdaterats för att hantera all effekt. 60 procent av kraften går bakhjulen och 40 procent till framhjulen så förvänta dig inte några monster burnouts.

Andra uppdateringar är en lägre och styvare fjädring, 21 tum smidda aluminiumfälgar (sparar 20kg) och möjligheten att lägga till ett avgassystem i titan.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar