Nu satsar Renault på Formel 1 för att bygga upp varumärket Alpine

Det har ryktats att Alpine ska gå i graven då bilbranschen inklusive Renault har tappat stora försäljningstal och är i kris på grund av pågående Covid-19 epidemi som har bromsat upp det mesta världen över inte minst bilförsäljningen son har störtdykt.

Många trodde att Renault skulle skrota deras nysatsning på anrika Alpine med deras hyllade nya variant av Alpine A110. Men denna nyhet att Renaults Formel 1-team byter namn till Alpine till 2021 bevisar motsatsen. Vi ser fram mot att se de nya Alpine F1 bilarna nästa år.

Så här kommenterar Renault satsningen

”Alpine är ett vackert bilmärke, kraftfullt och livfullt, som ger anhängarna ett leende på läpparna. Genom att introducera Alpine, en symbol för fransk spetskompetens, till de mest prestigefyllda av världens fordonsdiscipliner, fortsätter vi tillverkarnas äventyr i en förnyad sport. Vi tar med oss ett dröm-märke tillsammans med de största namnen för dessa spektakulära biltävlingar som görs för och följs av entusiaster. Alpine kommer också att ta med sina värden och tillgångar till F1-paddocken: elegans, uppfinningsrikedom och djärvhet”: Luca De Meo, C.E.O Groupe Renault

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar