BMW M2 Competition försvinner troligtvis från den europeiska marknaden under hösten

Vi testade nyligen vassa BMW M2 Competition, med nu är det tydligen slut på det roliga. BMW M2 kommer troligtvis att läggas ned i Europa redan i höst på grund av EU:s nya krav på hur höga utsläppen får vara.

BMW M2 Coupé lanserades 2016 med en rak sexa N55 med 370 hästkrafter och 465 newtonmeter som gav en acceleration från 100 km/h på 4,3 sekunder.

2018 ersattes med M2 Coupé med M2 Competition, man hade bytt ut N55-motorn till BMW S55-motorn. med samma cylindervolym men med en effektökning på 40 hästar till 410 hästkrafter och 550 newtonmeter och man kapade en tiondel från i accelerationen 0-100 km/h. Den blev samtidigt lite snyggare och fick även bättre köregenskaper.

Nyligen lanserades den ännu vassare M2 CS med en starkare S55-motor som levererar 450 hästkrafter och har samma vrid på 550 newtonmeter som M2 Comp­etition.

Men nu är det tydligen slut på det roliga i Europa då BMW M2 försvinner från Europa redan i höst (på grund av miljöregler). Men i mer liberala länder som USA, modellens viktigaste marknad, kommer den att finnas kvar.

Att anpassa den sex år gamla S55-maskinen till de nya miljökraven, som numera enbart används i M2, är för krångligt. Man plockar istället bort M2 i Europa. Det är inte första gången en biltillverkare gör så på grund av nya regler, det lär inte heller vara sista gången heller.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar