3 Shares

Koenigsegg Agera RS har spöat Bugatti Chirons tidigare hastighetsrekord med en ny toppnotering på 447 km/h i snitt

Koenigsegg har precis tagit ett nytt fartrekord med sin Agera RS i Nevada, de har även bättrat på 0-400-0 rekordet. Fabriksföraren Niklas Lilja körde samma repa fram och tillbaka och kunde med Racelogic-utrustningen sätta en SNITTFART under båda rundorna på 447 km/h.

Innan detta hade Bugatti Veyron en tid i Guinness rekordbok-rubrik som ”världens snabbaste produktionsbil” med en toppfart på 431,072 km/h, Koenigsegg har slagit rekordet med 16 km/h.

Det var inte mer än några veckor sen som Koenigsegg krossade Bugatti Chirons rekord på sträckan 0-400-0. Bugatti klarade detta på 42 sekunder och nyheten basunerades ut i hela världen. Sedan gjorde Koenigsegg om samma sak sin Agera RS med Niklas Lilja bakom ratten, 36,44 sekunder var den nya tiden då. Det nya rekordet som de satte i helgen är 33,87 sekunder.

Rekordet sattes på en avstängd del av Route 160 mellan Las Vegas och Pahrump. Ett vägavsnitt på knappt 18 km långt spärrades av för all trafik när de skulle slå Bugattis rekord.

Koenigsegg hoppas att de med det nya rekordet även får ett nytt världsrekord för världens snabbaste bil på allmän väg vilket de bör ha gjort med denna rekordnotering. Vi får vänta på officiella uppgifter om de även tar detta rekord.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

3 Shares

Kommentarer