1 Shares

Sommarens snabbaste, lyxigaste och garanterat mest exklusiva cabriolet – Bristol Bullet.

Bristol är en anrik Brittisk biltillverkare, i jämförelse är (de nu tyska) Rolls Royce och Bentley dussinbilar. Bolaget reformerades 2011 och nu kommer deras första nya bilmodell på många år. Bristol Bullet är en hyllning till 70-årsjublilet och designen anspelar till deras klassiska cabriolet.

Men där slutar likheterna: Nya Bristol Bullet är byggd i carbon och kolfiber och har en V8-motor från BMW med 370 hästkrafter och 370 newtonmeter i vridmoment.

Bilen väger endast 1100 kilo så med BMW-motorn ger den mycket bra prestanda, Bullet tar sig från 0 till 100 kilometer i timmen på 3,8 sekunder toppfarten är begränsad till 250 kilometer i timmen.

Inredningen bjuder på klassisk Brittiskt läder och så klart träpaneler, eller carbon om du hellre vill ha det. Varje bil kommer att byggas efter dina önskemål med den färg och den inredning som du önskar.

Priset då? Den kostar 250 tusen pund, lite drygt 2,6 miljoner kronor. Men den ytterst begränsade upplagan är tyvärr redan slutsåld, så vi får väl njuta av bilderna istället.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

1 Shares

Kommentarer