Det är så vackert så att man blir tårögd

Drygt 21 miljoner kronor har bygget ”Imagine” – en Chevrolet Bel Air från 1957 – kostat att skapa och det tog tio år att tillverka den. Det enda som inte är specialgjort är däcken. Under huven sitter en Corvette V8 med dubbelturbo som levererar drygt 1000 hästkrafter.

Det otroliga Chevrolet bygget baserat på en 1957 Bel Air vann specialbilsutställningen Sema Show i Las Vegas förra året. Den vann även Detroit Autorama Ridler Award i fjol. Bygget ”Imagine” stjäl showen där den visas upp.

Skapelsen ”Imagine” Bel Air har tagit ett decennium att bygga och den kostade galna 21 miljoner kronor. Bilen har nyligen bytt ägare på specialbilsauktionen i Riyad i Saudiarabien.

Designern Jason Rushworth tog fram bilens design på uppdrag av Greg and Judy HreHovcsik. Målet var att behålla och förstärka de vackra linjerna från 1957 Chevan. Bygget har utförts av Johnny Martin i Colorado.

Taket är sänkt och motorhuven är även den lägre för att få en slankare look. Enligt auktionskatalogen är däcken och oljestickan det enda som inte är specialbyggt.

Interiören är helt nybyggd med rena linjer och klätt i rött skinn i superb kvalité. Instrumentbrädan är specialbyggd i en kombination av modern och klassisk stil.

Motorn är en specialbyggd Corvette V8 på 8,4 liter med dubbla turboaggregat som levererar över 1000 hästkrafter.

Chassit är helt nytt med individuella hjulupphängningar både fram och bak med moderna skivbromsar för att få stopp på kraftpaketet.

Imagine har gjort succé överalt där den har visats. Den var höjdpunkten på Sema Show förra året, vann Ridler Award i Detroit och i år har den vunnit ”Best in show” ett antal tillfällen.

Dock har ”Imagine” Bel Air nyligen sålts på bilauktionen i Riyad, försäljningssumman är inte offentlig. Undrar vad slutsumman blev då den kostade 21 miljoner att bygga?

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar