Den snabbaste och kraftfullaste Corvette som någonsin byggts med 755 hästkrafter, inte politiskt korrekt bland alla elbilar men kul.

Det har spekulerats om vilken motor som skulle skulle sitta i nya Chevrolet Corvette ZR1. Nu är väntan över, 2019 års ZR1 som börjar säljas under våren 2018, kommer att ha en  6,2-liters V8 med kompressor som levererar 755 hästkrafter (563 kW) med ett vridmoment på 715 lb-ft (969 Nm).

Motorn använder sig också av ett dubbelbränsleinsprutningssystem (GM: s första), kompressorn har vuxit med 52 procent jämfört med Corvette Z06s LT4-kompressor. Toppfarten uppges vara 338 kilometer i timmen.

Nya Chevrolet Corvette ZR1 kommer antigen med en manuell sjuväxlad låda eller en åtta växlad automatlåda med ratt paddlar. Den senare är den första i en Chevrolet Corvette ZR1. 

Fyra nya kylare ser till att motorn och drivsystemet är ordentligt avkylda under hård körning, det går även att välja till en motorhuv helt i kolfiber, nya ZR1 väger 1,598 kilo.

Chevrolet Corvette ZR1 2019 kan köpas med en av de två tillgängliga aero-förpackningarna. En bakre mindre vinge är standard (den hjälper till att uppnå högsta topphastighet) medan en High Wing (tvåvägsjusterbar) kan väljas till för dem som vill ha bra marktryck på banan.

Båda vingarna sitter monterade direkt på chassit – precis som på C7.R racecar – det ger extra styrka och bättre stabilitet. Med den höga vingen kommer även en front splitter. För att sätt all kraft i backen kommer nya ZR1 med Michelin Pilot Sport Cup 2-däck och Magnetic Ride Control fjädring.

Inuti cockpiten finner vi läderklädda säten med mocka mikrofiberinsatser så att du sitter fast när det går undan. Det går även att beställa ZR1 med uppvärmda och ventilerade läderstolar med en kolfiberratt och Performance Data Recorder.

Nya Corvette ZR1 kan även beställas med Sebring Orange Design Package, detta inte förändrar superbilens inställningar eller mekanik, det handlar om en speciallack i Sebring Orange matchad med orange bromsok, säkerhetsbälten, sömmar delar i inredningen i brons-aluminium.

2019 Chevrolet Corvette ZR1 kommer att börja säljas under våren 2018, om den kommer till Sverige då är ännu oklart.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar