Har du 100 miljoner kronor över kan du lägga ett bud på denna 1965 Ford GT Roadster

Endast två prototyper av dem som byggdes har överlevt och den enda öppna GT som tävlade på Le Mans är nu ute på auktion. Sukta på dessa underbara bilder på en Ford GT Competition Roadster från 1965, den enda Ford GT cab som någonsin har tävlat på Le Mans.

Denna Ford GT med nummer GT / 109 – byggdes av Ford Advanced Vehicles i Storbritannien som en av 12 stycken GT40 förseriebilar.

1965 kördes de i Le Mans 24 timmar som drevs av franska racers Maurice Trintignant och Guy Ligier. Men de kom bara 11 var med denna GT / 109 innan växellådan rasade

Efter loppet skickades bilen tillbaka till Shelby American, där fick leva vidare som utvecklingsbil innan den gick i pension.

Stuntmannen Dean Jeffries från Hollywood hittade den i ett lager hos Ford i Detroit 1968 och han lyckades köpa den, han hade den tills han dog 2013. Efter Jeffries död köpte Dana Mecum denna GT / 109 och såg till att renovera den till sin ursprungliga Le Mans-konfiguration så som den ser ut idag.

Tre ägare som har haft denna en av två överlevande Ford GT Competition Prototype Roadsters som dessutom var den enda som tävlade på Le Mans och var testmula till bilen som senare spöade självaste legenden Enzo Ferrari på Le Mans.

Nu är denna GT / 109 ute på auktion och förväntas gå för mellan 7,5 miljoner dollar till 10 miljoner dollar hos Mecum senare denna månad.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar