Red Bull KTM har förnyat kontrakten med Dani Pedrosa och Mika Kallio till 2021

De båda testförarna kommer att fortsätta utveckla den lovande KTM RC16 för att köra hem fler segrar i MotoGP 2021. KTM har haft en otroligt positiv utveckling i årets säsong med tre segrar i den hårda konkurrensen. Räkna med att denna framgång fortsätter även nästa år

Mika Kallio har varit en viktig del KTM och deras MotoGP satsning i ett halvt decennium. Den snabba Finländaren debuterade med KTM RC16 vid Gran Premio de la Comunitat Valenciana 2016 och han har kört flera wild-card-körningar och varit ersättningsförare sedan 2017. Han har kört sex deltävlingar med Red Bull KTM Factory Racing 2019 och den sista deltävlingen i årets MotoGP för Red Bull KTM Tech3.

Dani Pedrosa hoppade på KTM-teamet efter han avslutade sin MotoGP karriär 2018, han är en de mest framstående MotoGP-förarna i moderna tid. Med 13 års tävlingserfarenhet på högsta nivån i den främsta klassen är han en viktig tillgång för KTM MotoGP-projektet.

Både Kallio och Pedrosa, tillsammans med testgruppen hjälpte KTM att vinna tre Grand Prix med två olika förare under säsongen 2020 och säkra åtta pallplatser tack vare framsteg med deras KTM RC16.

Mika Kallio: ”Det känns fantastiskt att få fortsätta med detta projekt. Fem år har redan gått med detta team och jag har svårt att tro att tiden har gått så fort. Det har varit givande att se utvecklingen av motorcykeln och alla faser som har fört oss hit. Speciellt 2020 med segrar och pallplatser; det har varit fantastiskt. Det är härligt att se att allt hårt arbete och engagemang lönar sig för alla som är involverade i projektet. Jag har arbetat med KTM i elva år nu under min karriär, vilket i grunden är hälften av hela min tid inom racing. KTM är min andra familj och jag är stolt och känner mig privilegierad över att kunna fortsätta tillsammans med detta företag. Jag tror att resultatet i år motiverar både teambesättningen och förarna till ett ännu bättre 2021, så jag ser redan fram emot den kommande säsongen. Jag tror att vi nu har vad som krävs för att slåss på toppen.”

Dani Pedrosa: ”KTM är mycket angelägen om att fortsätta förbättra och jag är alltför glad att fortsätta arbeta med dem och hjälpa deras förare mot högre satta mål. Jag vill tacka Pit Beirer, Stefan Pierer och Red Bull för deras förtroende för mig. ”

Pit Beirer, KTM Motorsports Director: ”Vi är glada över att kunna behålla stabiliteten och all den kunskap vi har med vårt nuvarande testteam. 2020 kunde vi visa hur bra och hur snabbt vi arbetar bakom kulisserna med vårt MotoGP-program och både Mika och Danis input har varit viktiga i de framsteg vi gjort. Det har bara gått fyra år men det ger hela företaget mycket stolthet och energi att kunna sätta nya mål och att skapa fler minnen i MotoGP. ”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar