Man har hittat den enda Ferrari 365 Daytona i aluminium registrerad för gata i Japan.

Den enda 365 GTB/4 Daytona i aluminium registrerad för gata som existerar
Original matchande nummer, bilen auktioneras ut i ”barn-find” skick
Bilen är hittad i Japan efter att ha varit gömd i nästan 40 år
Den ultimata Ferrari Daytona för entusiasten som vill ha en unik bil

Det producerades 1200 bilar av Ferraris kraftfulla 365 GTB/4 ’Daytona’ mellan 1969-1973. Av dessa var endast fem lätta aluminium tävlingsbilar, vilka dominerade 24-timmars racet i Daytona. Ferrari byggde bara en enda bil godkänd för gata med en aluminiumkaross, detta är den bilen som har hittats i Japan. Det finns ingen bättre Daytona för den kräsna finsmakaren som vill ha en unik bil som ingen annan har.

Med chassi nr. 12653 är ungefär den 30:e bilen i Daytona produktionsserien, med en kaross från Scaglietti med nr. 32. Den lämnade bandet juni, 1969 och var Daytona utrustad med snygga plexiglas strålkastare och elektriska fönsterhissar och en svart skinnklädsel.

I september kom bilen ut för försäljning till Bologna-återförsäljaren Motor S.p.A. Di Carla Allegretti, där den köptes den månaden av Luciano Conti, grundare och utgivare av Autosprint-tidningen. Conti sålde sin Ferrari i September 1970 till den andre ägaren Guido Maran i Verona, som i sin tur åter sålde bilen en månad senare till Carlo Ferruzzi i Ravenna.

I juli 1971 importerades bilen av en japansk bilhandlare, i maj 1975 köptes bilen av av Goro Guwa av Gifu Japan, för att sedan under april 1979 säljas till Tateo Ito i Nagoya. Nästan en år senare köptes bilen av Makoto Takai, han lämnade bilen i nästan 40 år. Få entusiaster eller bilsamlare visste om att bilen existerade, vissa försökte köpa bilen men den blev kvar osåld.

Nu finns bilen till salu med 36,390 kilometer på mätaren i ”befintligt skick” för en prispapp mellan 14-17 miljoner kronor. Denna 365 GTB/4 är ett otroligt bra renoveringsobjekt för den sanna Ferrari entusiasten. Bilen finns hos Sotheby´s

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar