Nu kan du köpa en Jaguar E-Type som elbil, men smakar det så kostar det – närmare bestämt får du hosta upp 3.5 miljoner kronor

Jaguars underbara 60-tals klassiker E-Type kommer nu som Zero. Om du vill ha en av världens vackraste bilar som modern elbil kan du beställa en från Jaguars Classic Division för 300 000 brittiska pund – det vill säga 3,5 miljoner svenska kronor.

Om du redan har en E-Type, blir det betydligt billigare att konvertera den till elbil, närmare bestämt 60 000 brittiska pund – 700 000 svenska kronor.

Tim Hannig ansvarig Jaguars Classic Division säger att det tar mellan 80 och 100 timmar att konvertera din E-tpe till elbil – ungefär en veckas arbete av ett team Jaguar Classic ingenjörer.

Vill du köpa en färdig bil tar det dock längre tid, omkring tio månader. De första kundbilarna är planerade i början av 2020. Det skall röra sig om ett tiotal beställningar i dagsläget.

Frågan är om det fortfarande kan kallas för klassiker. Jaguar Classic Division har tydligen haft heta diskussioner om de verkligen skall konvertera en E-Type till elbil eller inte.

”Vi bygger om klassiska bilar” säger Hannig, ”Vi argumenterade med oss ​​själva om vi skulle bygga den här elektriska E-typen. Därför ställer vi dessa krav”

Kraven: Elbilen skall inte ha någon inverkan på förarens eller passagerarens utrymme. Prestanda skall vara i paritet med originalet och den skall ha en räckvidd på 20 mil.

EV-drivlinan – kommer från Range Rover PHEV och Jaguar I-Pace – den passar i utrymmet där den ursprungliga motorn och växellådan satt. 

Men om du vill ha en originalmotor och växellåda igen, kör du bara tillbaka till Jaguars Classic Division så bygger de om din elbil till en bensinbil igen.

Jaguars Classic Division säger att inga riktigt fina E-type blir ombyggda (såvida de inte är ägarbilar som vill att de ska konverteras). Om du vill ha det hela kommer de att källa en ratty, eller icke-löpare och återställa dem.

”Om du ser oss som ett varuhus,” säger Hannig om JLR, ”då är vi avdelningen för leksaker”

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar