Ford eller Chevrolet det är som ett inbördeskrig i USA, de som älskar Ford hatar Chevrolet och de som älskar Chevrolet hatar Ford.

Hennessey Performance i Texas har satt tänderna i en Chevrolet Silverado Trail Boss Z71 och de har skapat ett monster på sex hjul som pumpar ut 705 hästar. De har tidigare konverterat Ford Raptor på samma sätt.

Nu kan du istället köpa en Chevrolet Silverado med sexhjulsdrift och en V8 med kompressor som är höjd åtta tum, Vi talar om nya Hennessey Goliath 6×6. John Hennessey förklarar ”Som med allt från Hennessey, så handlar det om att ge bilarna mer effekt” Att de sedan lägger till ett par hjul också gör allt ännu mer spännande.

På de 6,2-liters V8-motorn har man monterat en 2,9-liters kompressor som laddar 7psi. HPE700-paketet utvecklar en massiva 705 hästkrafter och ett vridmoment på 675lb ft. Hennessey säger att den kommer att ta dig från 0 till 100 kilometer i timmen ”runt fyra sekunder” så de sex hjulen kommer väl till pass för att få ned kraften i backen.

Man har monterat massiva 37-tums terrängdäck från BFGoodrich, LED-lampor, en stor grill med Hennessey-grafik och självklart en störtbåge på flaket om det skulle gå hett till. Hennessey ger dig tre års garanti, eller upp till 5700 mil.

Prislappen är inte heller liten, du får betala 3,3 miljoner kronor och importera din bil själv från USA. Har du finanserna får du dock skynda på då endast 24 bilar kommer tillverkas. Den stora frågan är hur det är att fickparkera denna best inne i stan.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar