4 Shares

Porsche 993 var slutet på en era av luftkylda boxersexor och förblir hos många Porschefans den sista riktiga Porschen då dagens bilar är vattenkylda

Gunther Werks har vidareutvecklat 993 modell med en egen kaross helt i carbonfiber. Bilen är en dröm för alla som älskar en klassisk luftkyld Porsche och tycker att allt borde tillverkas i carbon som inom racingen – nu kan man få det bästa av två världar.

Genom att bygga en ny kaross helt i carbon kan man kapa vikten och samtidigt bredda den och fylla bilen med de bästa godbitarna, Gunther Werks har skapat den ultimata 911:an. 

Gunther Werks 993 har en 4 liters boxersexa med 400 hästkrafter som är kopplad till en 6-växlad Getraglåda.

Självklart har de uppgraderat chassit med coil over dämpare och bättre geometri. Brembo står för bromsarna med 6-kolvsok fram och 4-kolvsok bak.

Fälgarna är Gunther Werks egna smidda aluminiumhjul i storlekarna 18×9 fram, 18×12 bak skodda med 245/35/18 och 315/30/18 Pirelli P Zero Rosso däck.

Hela bilen är handbyggd med ”billet” frästa lysen med Bi-LED fram och LED lysen bak. Interiören har fått carbonstolar (så klart) med läder och alcantara. Vikten för hela bygget är bara lite drygt 1200 kilo så med 400 hästar utlovas galet bra prestanda.

Det finns en liten hake. Gunther Werks kommer bara bygga 25 bilar och utropspriset är 450 000 euro, med dagens växlingskurs betyder det att du får betala 4 750 000 svenska kronor om du lyckas få tag i en av dyrgriparna. Vi får hoppas att någon av bilarna letar sig hem till Sverige.

Spana in Gunther Werks så kan du se mer bilder och läsa om deras 400R – eller om du är spekulant kan du skicka en förfrågan

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

4 Shares

Kommentarer