Ford presenterar den ultimata racerbilen under Gamescom – ett unikt samarbete mellan Ford och gamers

För fjärde året i rad återvänder nu Ford till gamingmässan Gamescom som i år sker digitalt. Under Gamescom presenterar Ford den första bilen någonsin som har utformats i samarbete mellan en biltillverkare och spelare som är med i spelet men det slutar inte där.

Team Fordzilla P1-koncepetet, som är tänkt att vara den ultimata virtuella racerbilen, förväntas kunna köras i ett populärt racingspel 2021. Mest spännande är att Ford säger att racerbilen kommer som en verklig modell redan i slutet av detta år.

Förra året lanserade Ford sitt första e-sportslag Team Fordzilla och tidigare i år presenterade företaget ett unikt samarbete mellan en biltillverkare och e-sporten, där spelare uppmanades att hjälpa till att designa den ultimata virtuella tävlingsbilen.

Projektet gick under kodnamnet Project P1 och skapades med hjälp av omröstningar på Twitter. Omröstningarna berörde viktiga designattribut som spelarna fick vara med och besluta om. Två förslag lades sedan fram i den sista omröstningen där exteriördesignern Arturo Ariño slutligen vann med 83,8 procent av rösterna.

– Projektet P1 tog mig tillbaka dit allt började. Anledningen till att jag blev bilsdesigner från allra första början var att kunna designa något som ingen har sett tidigare och som suddar ut gränserna. Den här bilen kommer vara fantastisk för ögat, och samtidigt som den kommer utmana spelaren bortom sina begräsningar för fokus och reflexer kommer den också vara oerhört givande att köra, säger Arturo Ariño, designer för Team Fordzilla P1-konceptet på Ford Europa.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar