Den 22 och den 23 juli kördes Supermoto SM premiären i Örebro och det gick hett till

I slutet av juli gick det två SM tävlingar i Supermoto under samma helg under lördagen och söndagen på samma bana, det som skilde sig var att man körde banan åt andra hållet på söndagen mot lördagen (vilket i princip är en helt annan bana). Söndagens upplägg var ett test som föll mycket väl ut.

Lördagen var en av sommarens hetaste dagar och värmen gick hårt åt förarna. Förmiddagen inleddes med två träningar och ett tidskval och under eftermiddagen var det dags för tre finaler, där man vänder på startordningen i den sista finalen.

Resultat från Lördagen var följande

Hampus Gustafsson #146 tog totalsegern med en första plats i första och tredje finalen samt en andra plats i andra finalen vilket gav honom 57 poäng och en totalseger.

Två var John Stambeck #864 med en seger i andra finalen och två andra platser första och andra finalen vilket gav honom 54 poäng och andra plats.

Trea var Kevin Fagré #13 med en tredje plats i alla tre finaler vilket gav honom 45 poäng och tredje plats.

Under söndagen var det dags igen, fast nu åkte vi banan åt andra hållet (första gången för alla tävlande). Det var samma upplägg med två träningar och ett tidskval, tiderna kröp snabbt nedåt när förarna lärde sig hitta runt banan. Efter finalerna lades en protest så det blev ingen prisutdelning under söndagen, resultaten har publicerats efterhand.

Resultat från Söndagen var följande.

PS! Dessa resultat kan komma att uppdateras då protestärendet inte är helt klarlagt ännu.

Kevin Fagré #13 vann första och tredje finalen och kom trea i andra finalen vilket gav honom 55 poäng och han vann därmed totalt.

John Stambeck #864 var tvåa i alla tre finaler och fick totalt 51 poäng som gav honom andra platsen.

Hampus Gustafsson #146 vann andra finalen och kom trea i första och tredje vilket gav honom 50 poäng och en tredjeplats.

Topp 10 Supermoto SM 2017
1 146 Hampus Gustafsson Teknis MC KTM SXF 107
2 864 John Stambeck Ödeshögs MK Yamaha 105
3 13 Kevin Fagré Försvarsmaktens EK Yamaha 100
4 92 Anton Christensen Göta MS Honda SE 78
5 121 Oskar Karlsson Teknis MC Husqvarna FS450 66
6 25 Johan Granvik Östhammars MK KTM SMR 58
7 83 Erik Urmi Rättvik Boda MK Honda CRF450R 49
8 28 Thomas Skoglund Ulricehamns MK Husqvarna FS450 36
9 49 Peter Mackhé Järva MK TM SMX 31
10 100 Patrik Kerttu Kortedala MK Husqvarna FS450 29

Bild: Tobbesbilder

För min egen del var det första gången jag satt på en motorcykel på ett par månader efter en lång välbehövlig semester. I första heatet på lördagen råkade jag ut för motorproblem och kom inte i mål. I starten till sista heatet fick jag kramp i vänster hand under uppvärmningen och kunde inte ta mig till start. Så det blev ett DNF och ett DNS. Under söndagen gick det bättre då tog jag mig i mål som 8:a i alla tre finaler. Peter Mackhé #49.

Vi kämpar vidare i deltävling nummer tre den 20 augusti i Södertälje, vi ses där…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar