Rekord för Moped- och motorcykelbranschen första halvåret 2020

Det har aldrig sålts så många nya motorcyklar och mopeder i Sverige det senaste decenniet som i år. Antalet nyregistrerade motorcyklar ökar under det första halvåret 2020 med 8% och antalet nya mopeder har gått upp med hela 18% jämfört med 2019.

Det är smått fantastiska siffror branschen visar upp under ett halvår med tuffa förutsättningar med dåligt väder under högsäsongen och de utmaningar hela samhället haft med Coronapandemin, säger Niklas Kristoffersson, vd Moped- & mc-branschen, i en kommentar till rekordsiffrorna.

Med tanke på att april och maj inte kom upp i förväntade volymer är det roligt att se hur branschens återförsäljare lyckats så väl i juni. Lite extra intressant är att branschen har sålt över 1 300 fler nya mopeder i år jämfört med förra året vilket visar tydligt att marknaden och kunderna allt mer ser fördelarna med att använda mopeden eller motorcykeln som ett viktigt transportfordon.

Medan övriga fordonsindustrin kämpar i motvind är vi som arbetar med mopeder och motorcyklar mycket glada att få presentera dessa halvårssiffror, avslutade Niklas Kristoffersson.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar