Eric Teboul i England har byggt en motorcykel med en raketmotor

Det har varit populärt att sätta jetmotorer på dragracebilar, men en MC med raketmotor tar allt till en helt ny nivå av galenskap. Denna motorcykel med raketmotor filmades under sommaren när Eric Teboul körde quarter-mile vid Santa Pod Raceway i England.

Motorcykeln har väteperoxid som drivmedel och satte tiden på 5,64 sekunder med en topphastighet på 220 mph – motsvarar 354 kilometer i timmen. Det är absurd snabbt.

Den flytande väteperoxiden trycksätts och matas in i en kammare där vätskan separeras i vattenånga och syre, vilket skapar en hel del värme i processen. Detta tryck släpps genom ett munstycke baktill som skjuter cykeln framåt.

Den mest galna är att när blandningen är tänd går det inte att inte stänga av. Så Eric Teboul måste noggrant mäta hur mycket vätska som går in i cykeln före varje körning för att säkerställa att han inte fortsätter att accelerera förbi mållinjen och vidare till bränslet tar slut.

Eric Teboul säger att om man hade en längre sträcka skulle den klara över 300 mph – närmare 500 kilometer i timmen. Helt galet!

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar