Faraday Future FF 91 är en helt ny elbil som vill utmana alla bilar på marknaden, den skall vara snabb som en Ferrari och samtidigt bekväm som en lyxbil. Är det en värdig utmanare till Tesla och alla etablerade biltillverkare, vi får väl se.

”När den nya nya generationen skall köpa en bil, kommer baksätet att bli allt mer viktigt i beslutet. Det är det här gamla uppfattningen att sitta i baksätet på en bil innebar att du är extremt rik, och du har en chaufför. Baksätet är minst lika viktigt för Uber generationen. Så de har utformat den här bilen för någon som aldrig haft ett körkort”

Interiören har två platser i stället för tre med en överdådig lyx likt något Rolls eller Mercedes erbjuder. Dörrarna är coach-stil (gångjärn i bakkant), som på en Rolls-Royce Phantom.

Det finns inga dörrhandtag – du behöver bara trycka på en knapp för dem att öppna sig – bilen tillåter eller nekar dig att komma in via ansiktsigenkänning. 91 FF kommer inte att vara billig, och många kommer att använda fordonet via bildelning, något som kräver ett nytt sätt att få tillgång till bilar där du kan låna istället för att äga den.

Bilen skall ha grym internetuppkoppling ”Så när du har dålig signal hemma, behöver du bara gå in i bilen”

Faraday Future FF 91 skall vara galet snabb enligt tillverkaren själv och slå Ferrari, Bentley och en Tesla Model S med en effekt på 1,050bhp och göra 0-100 på 2.4 sekunder, något man har försökt att bevisa med videor av 91 FF kör ifrån allt och alla.

Det skall vara den snabbaste produktionsbilen. Så om du gillar att köra och vill ha den snabbaste bilen. Då skall FF 91 spöa alla Ferrari, Porsche och Lamborghini på marknaden. Det räcker inte att ha som mål att vara så bra som möjligt på allt. De vill inte konkurrera på det gamla sättet. ”Vi måste vara bäst på alla sätt. Vi måste göra allt i ett, som din telefon” 

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar