En klassisk 67:a Mustang med eldrift

Har du 2,3 miljoner kronor över kan du köpa en av de 499 elektriska nybyggda Ford Mustang som kommer i en 1967 års kaross. Du får grym prestanda som tar dig till 0-100 kilometer i timmen på lite drygt 3 sekunder och en räckvidd på runt 20 mil.

Du kan vara miljömedveten och köra en klassisk fet muskelbil från USA – dock tillverkad i England av London-företaget Charge Automotive. De kommer bygga 499 stycken Mustang-elbilar med med officiellt licensierade Mustang karosser från Ford fulla med modern teknik.

Charge Automotive Mustang kommer med 64kWh batteripaket kopplat till en elmotor (eller kanske flera elmotorer – vi vet inte) som producerar 300kW och 1200Nm. Motsvarar ca 400 hästkrafter och massiva 885lb i vridmoment. Charge Automotive jobbat tidigare haft projekt för Williams F1, McLaren och Jaguar Land Rover så det verkar som att de har koll på bitarna.

Planen är att leverera bilarna till kunderna under september 2019, de 499 bilarna kommer att finnas både som coupe eller cabriolet. Så om du vill köra miljömedvetet med stil…

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar