1 Shares

Dodge Durango SRT skjuter iväg dig och alla barnen från 0-100 km/h på 4,4 sekunder – det är som en Dodge Charger i en SUV-kostym.

Såklart är det en gigantisk SUV på 2,5 ton SUV som inte är den logiska prestandabilen. Men det finns andra konkurrenter som Cayenne Turbo och Range Rover SVR med liknande prestanda, så varför inte en amerikansk muskelbil förklädd till en SUV?

Durango SRT är i grund och botten en fyrhjulsdriven MPV, som kan ta de klassiska ”quarter mile” på 12,9 sekunder. För att sätta det i perspektiv skall nya Ford GT göra den på 10,8 sekunder, en PDK-utrustad 2017 Porsche 911 gör den på 11,9 sekunder.

Så det är ett intressant alternativ till en Cayenne Turbo eller en överladdad Range Rover, och ingen av dem tar 6 personer. Så är ni en stor familj som vill färdas snabbt kan detta vara ett intressant alternativ.

Du får all-wheel-drive och justerbara aktiva dämpare som skall hålla koll på framfarten, styvare fjädrar och 380 mm bromsskivor fram med sex-kolvs Brembo bromsok och 350 mm skivor bak med fyr-kolvs Brembo-ok.

Så klart är Durango inte tillgänglig i Sverige, men jag gissar att det kommer att finnas som importbil från olika handlare.

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar

1 Shares

Kommentarer