Italiensk-amerikanska företaget Casil Motors bygger om en klassisk Ferrari 328

Casil kallar bilen för BB3X8 Fuorilegge Development Program och hänvisar till restomod specialisterna Gunther Werks och Singer Vehicle Design när de presenterar sin ombyggda grå Ferrari 328.

Casils utvecklingspartner Mitchell Button tillbringade tre med att bygga bilen BB3X8 som har utrustats med luftfjädring, han säger att det här gjordes både för funktionella och estetiska ändamål.

3,2-liters V8 motorn har uppdaterats med en ny ECU och ett individuella insug och trottlar, den producerar nu 400bhp vid 9.200 rpm. självklart har den ett helt nytt avgassystem så att den andas och låter bättre.

Den har moderniserats med Carbon-Kevlar widebody-paneler, fetare hjul som har camber likt en 458 GT3-racerbil. Du kan antingen få den som en Coupe i GTB-form eller som en eller GTS-targa.

Trots moderniseringen säger Knapp dock att bilen inte kommer att förlora sin analoga känsla. Tack och lov betyder det att du slipper alla elektroniska hjälpmedel.

”Jag är ingen purist – som du kan se”, säger han. ”Men jag är en ivrig historiker, så medan jag avviker från Ferraris ursprungliga design, förblir jag sann mot Maranello i varje detalj.”

Det kommer bara att tillverka ett begränsat tantal bilar, 30 stycken närmare bestämt. Men inget pris har aviserats. Casil säger att det finns oändligt med alternativ att välja mellan.

Men då en med en standard 328 kostar omkring en miljon kronor, får du räkna med att vara stadd i kassan om du är spekulant på en BB3X8 Fuorilegge.

Så vad säger du har de förstört en gammal klassiker, eller har de skapat Ferraris motsvarighet till en Singer Porsche?

Nyhetsbrev av Bilnyheter och Motorsport

Periodvis summering av våra bästa artiklar och nyheter skickas en gång i månaden.

Liknande artiklar